Olga Saxin, Studio & Gallery

Olga Saxin

AKTUELL UTSTÄLLNING
Tofta konstgalleri - samlingsutställning
17 nov - 25 nov 2018

Välkomna!

Plats: Tofta konstgalleri
Järnvägsvägen 6
432 95 Varberg

Om mig

Jag heter Olga Saxin. Min barndom och mitt tidiga vuxna liv tillbringade jag i Skottland, tills jag gifte mig 1983, vilket ledde till mitt nya liv i Sverige!
Konsten är en viktig del av mitt liv! Har 6 års utbildning från konst- och lärarhögskola. Jag erhöll min examen, Diploma in Art 1979, efter 4 års heltidsstudier vid Duncan of Jordanstone College of Art i Dundee, Skottland. Utöver denna utvaldes jag till ytterligare ett års högskolestudier Post-Diploma in Art, och avslutade därefter med lärarutbildning 1981. Jag undervisar också som bildlärare till vardags.
Jag har alltid haft en speciell kärlek till naturen, och fastän jag lämnade de sköna skotska vyerna, så blev jag belönad med andra från det vackra svenska landskapet. Jag försöker fånga det egenartade i den svenska naturen, och älskar att bara sitta ute på en äng och måla, nästan i alla väder. Mina tavlor är en kombination av minnen från den dimmiga atmosfären vid öarna på skotska västkusten och doften av blomster i den svenska högsommarvärmen!
Inspiration tar jag ifrån ryska impressionister som Shishkin och Levitan, samt ifrån franska impressionister som Bonnard och Corot, vilka har påverkat mig djupt!
Genom åren har jag ställt ut både i Skottland och Sverige, med ett flertal utställningar, flera på egen hand. Min konst finns representerad i Tayside-regionen i Skottland, Marks kommun, Fotskäls ålderdomshem och i många privata samlingar i Skottland, USA, Kina, Holland, Danmark och Sverige.

Website design & photos by Stefan Saxin